петък, 6 февруари 2009 г.

"Беулф" тръгва у нас със страховита 3d версия

Фентъзи приключението "Беулф" тръгва днес по екраните на кината "Арена" в София в нова и много по-впечатляваща версия - 3d формат. След като преди година киноразпространителите от "Александра филмс" ни показаха филма, заснет с революционната кинотехнология "performance capture", сега можем да изживеем приключенията на митичния герой Беулф и битките му с водните чудовища така, че да ни настръхнат косите. Причина за това от една страна са очилата, които приближават зашеметяващите екшън сцени опасно близко, а от друга - самите кадри от филма, които в някои моменти силно напомнят за епизод от безпокоящия във визуално отношение сериал "От местопрестъплението".

Сюжетът, за тези, които са пропуснали "нормалната" версия на филма, ни среща с героя, чието име и слава се носят на шир и длъж - Беулф, убиецът на чудовища и пазител на земята. Призован от викингите, той убива ненаситния звяр Грендел, опустошаващ земите им. Неговата нестихваща амбиция обаче го подтиква да продаде душата си за злато и царство. Но както става ясно, греховете на бащите не могат така лесно да бъдат загърбени.

Рей Уинстоун в ролята на Беулф, Анджелина Джоли в позната ни от действителността роля на майка, с чудовищен фентъзи нюанс обаче, Антъни Хопкинс като стария владетел с млада и красива жена и Джон Малкович като верния съветник, са главните действащи лица в това приключение с елемент на антична трагедия.

Безспорно "Беулф" приковава вниманието, макар и да е дълъг около 2 часа. Единствената въпросителна за мен е защо комисията му е дала сертификат за показ с толкова ниска граница - децата над 12 години могат спокойно да го гледат и без придружител. Очевидно се предполага, че те са свикнали с подобни страхотии.

actualno.com, 6.02.2009

Няма коментари:

Публикуване на коментар