понеделник, 9 март 2009 г.

Горан Брегович опияни със своя "Алкохол" почитателите си

Горан Брегович и неговият "Оркестър за сватби и погребения" сътвори страхотен купон на 7 март в Банско. Почитателите на световноизвестния композитор и музикант платиха по 200 лв., за да се насладят на музиката му, но удоволствието и настроението, което получиха от него и музикантите му нямат цена. Миналата година Брегович пя в столичния "Най клуб" по покана на собственика му Петър Лашов. В събота, отново по негова покана музикантът излезе на сцената в казиното на луксозния му хотел "Флоримонт" под върховете на Пирин.

Брегович и оркестърът му изпълниха песни от новия си албум "Алкохол", както и вечни свои хитове като "Калашников", "Едерлези", "In The Dead Сar" и други. Публиката в залата откликваше на всяка песен, като логично никой не остана седнал. Енергията, с която свирят музикантите е силна и неподправена, а удоволствието им е заразяващо. Да се надяваме, че следващият път Горан Брегович ще бъде тук в по-голяма зала, за което направи заявка на пресконференцията пред очевидно най-щедрия свой почитател, П. Лашов.

Преди концерта Горан Брегович се срещна с журналисти и в добро настроение отговори на техните въпроси, както и раздаде автографи. На въпроса на actualno.com къде контактът с публиката е най-силен - дали на сцената на опера, на стадион, в концертна зала, в заведение, на сватба, композиторът отговори:

"Много дълго свирих рокендрол, така че вече съм се наситил на контакт с публиката. Най-важно е ние на сцената да се чувстваме добре. Всичко може да се засили - светлината, звука, но това настроение, което е между нас на сцената не може да се засили изкуствено. Така че аз излизам с идеята, че ако ние на сцената добре се забавляваме, то това настроение ще се пренесе и върху публиката пред нас. Така че вие само елате, а аз ще се погрижа за останалото."

actualno.com, 9.03.2009

Няма коментари:

Публикуване на коментар