понеделник, 24 март 2008 г.

Весела и Биляна Казакови представиха документалния си филм

Сестрите Весела Казакова и Биляна Казакова-Угринска показаха в Дома на Киното в рамките на София Филм Фест своя режисьорски дебют в документалното кино "Заради леля Снеже". Въпреки, че астрономическата пролет дойде, в онази вечер София бе покрита със сняг, а развълнуваната Весела сподели пред публиката, че това най-вероятно е "заради леля Снеже".
Филмът е ярка мозайка от спомените на пораснали вече момичета и момчета, които са били част от театралния състав "Камбана", основан от актрисата Снежина Казакова, майка на Весела и Биляна. "Заради леля Снеже" не е просто обичаен портрет на тази жена, предпочела да помага на често буйния и трудно вкарван в рамки тинейджърски дух да изрази себе си чрез театъра.
Всеки един от участниците във филма рисува по малко портрета с разказите си, но в крайна сметка се получава една обща пълна картина на емоцията, наречена "Камбана".
Ако сте пропуснали "Заради леля Снеже", оглеждайте се за допълнителните специални прожекции, които режисьорките предвиждат. Първата от тях ще е в Евро-българския културен център на 30 март. Освен това БНТ ще го излъчи на 31 март в рубриката си, посветена на българско кино.

acttualno.com, 24 март 2008

Няма коментари:

Публикуване на коментар